Una recepta fàcil de sopa, original de Kwan Homsai. Els ingredients més complicats de trobar són el galangal (jo en tinc en pasta), la llima keffir (jo la tinc en pols) i el limoncillo (jo n'he trobat en conserva).
Ingredients:
- 400ml de caldo de pollastre
- 200 ml. de llet de coco (50 ml. per la mescal posterior i els alres 150ml per barrejar amb el caldo)
- 150 grams de llangostins pelats (o pollastre)
- 120 grams de xampinyons (o xampinyons d'ostra)
- El suc d'una llimama
- Una cullerada de pasta de chili thailandès (la Kwan té una recepta pròpia al seu web)
- Una cullerada i mitja de salsa de peix
- Mitja cullerada de sucre blanc (o de palma)
- Tres dents d'alls pelalts
- Tres chilis (jo no els uso)
- Un o dos talls de limoncillo
- Quatre rodanxes de galangal
- Tres o quatre fulles de llima keffir (jo la uso en pols)
- Una mica de cilantro (opcional)
Xafes els alls, talles el limoncillo (lemongrass) i també els xampinyons.
Comencem fent bullir el caldo de pollastre. Mentre no bull, a un bol a part preparem una pasta que afegirem al final de la cocció. Es tracte de posar-hi 50ml de llet de coco, una cullerada de pasta de chili, el suc d'una llima i la salsa de peix. Es mescla molt bé i es reserva pel final.
Tornem a l'olla! Quan el caldo ja bull, afegim la llet de coco (150ml), el limoncillo, el galangal, els alls, i la llima kaffir (també s'hi pot posar uns xilis si es vol ara). Quan torni a arrencar el bull, afegim els xampinyons. Ho deixem bullir una mica (3 o 4 minuts) abans d'afegir-hi els llangostins i el sucre. Ho deixem bullir un parell de minuts més i apaguem el foc.
Ara ja només cal afegir-hi el contingut del bol, mescalr-ho i ja està!
Es pot servir amb una mica de cilantre per sobre, per decorar.
Jo acostumo a canviar els llangostins per pollastre. Ho faig en comaneçar: tallo el pollastre a filets i el faig bullir amb el caldo ja des del principi. També es pot passar per la planxa abans de començar, mirant de que no quei fet al 100%, sino al 80% per a que quedi més gustós.