Aquesta recepta l'he extret revisant-ne diferents de blogs de cuina d'internet. He fet una mica de barreja i al final ha sortit aixó...
Ingredients:
- Masa quebrada
- Uns 250gr de pollastre (pit filetejat)
- Una ceba grosseta
- Dos ous durs
- Mig pebrot vermell
- Unes cuantes olives verdes sense os (al gust)
- Pebre vermell
- Oli d'oliva
- Sal
Cal dir que a casa som només dos i no cuinem per a un regiment. Per aixó, si es vol que surtin més empanades, només cal multiplicar la quantitat d'ingredients, i ja està. També caldrà de la mida de les empanades. A casa faig servir unes peces de plàstic (com uns discs) per tancar les empanades, i que li donen forma. N'hi ha quatre mides. Les vaig comprar al Makro.
El primer que es fa el filetejar el pollastre en tires i tallar petitona la ceba i el pebrot. Primer sobrefeixo amb oli d'oliva el pollastre i el reservo. Després la ceba i el pebrot fins que la ceba estigui dauradeta. I finalment afegeixo el pollastre. És llavors que ho salo i hi poso el pebre vermell. Ho deixes cinc minutets a foc baix i es retira.
Per una altra banda, faig els ous durs i tallo les olives. Llavors ho poso en un bol i hi afegeixo el pollastre, la ceba i el pebrot. Ho barrejo bé i ho deixo refredar a la nevera, perque ens será més fácil fer després les empanades.
Quan està fred ja es poden muntar les ampanades. Es pot posar una mica d'aigua a les vores per a que tanqui millor (només humitejar). Cal que quedin plenetes! Finalment, es pinten amb yema d'ou. I al forn!