- Un kilo de faves amb tavella per persona
- Una ceba grandeta (millor si és tendra)
- Dos o tres alls (millor si són tendres)
- Dos botifarres negres (o blanca, o les dos, al gust)
- Xorisso vermell (un o dos)
- Es pot afegir carn de porc (bacon, cansalada...)
- Un tomàquet (opcional)
- Oli d'oliva
- Menta (o llorer si no n'hi ha)
- Pebre vermell
- Un got petit de vi blanc
- Aigua
- Sal
- Es pot afegir alguna espècie extra al gust
Recepta molt simple, doncs es posa un bon raig d'oli a la cassola, i es daura una mica la ceba i després l'all. A partir d'aquí, la resta d'ingredients s'hi afegeixen en fred: les faves, carns, tomàquet, menta, pebre vermell, el vi i la sal. A foc mig-baix, es tapa l'olla i es fa durant uns 30 minuts. S'hi pot afegir aigua si queda massa sec. I ja està! Quan quedin amb la consistència adequada, ja es poden menjar!