Mutabbal sirià


Ingredients:
- Dos albergínies maques
- Dos (o un) alls tallats com més petit millor
- Un quart de tassa de suc de llimona
- Un quart de tassa de Tahini
- Una culleradeta de vinagre blanc
- Julivert picat, millor si és fresc
- Pebre vermell
- Oli d'oliva
- Una cullerada sopera de yogur grec natural
- Sal

L'albergínia és la mare del mutabbal, i ha de quedar molt bé! La millor manera de coure-les per mi és al forn. Es renten, se'ls hi fa algun tallet a la pell, s'emboliquen en paper de plata i 40 minuts al forn, a 230 graus.

Un cop fet, a refredar, i gairebé tenim el plat llest. Es posa tot en un bol, amb les albergínies ben esmicolades (a mà!), i hi afeigim els allets crus, es suc de llimona i el tahini, el vinagre i el julivert, un raig d'oli d'oliva, el yogur, sal al gust i es barreja tot. Després a la nevera i llestos...

Per servir s'hi afegeix el pebre vermell i un bon raig d'oli, com a la foto.