- Una ceba mitjana
- dos tomaquets mitjanets
- oli, sal, pebre, julivert, sucre
- un allet picat
- un cubito de caldo
- dos trossos de pollastre
- una mica de pebrot (al gust, jo no en poso massa)
- una tassa de café d'arrós bomba per persona
- verduretes al gust (jo poso bejoquetes, pèsols...)
Cadascú té la seva recepta de paella, el seu segell propi, però aquesta és la que a mi em va bé, tot i que alguns puristes puguin dir-me que no en tinc ni idea...
Òbviament, admet modificacions. Jo sempre dic que es pot fer paella amb qualsevol racó de nevera. Una mica de carn, una mica de verdura, tomaca, ceba, arrós i au!
El primer és fer el sofregit, que és la base de la paella. La ceba picadeta o talladeta a la paella amb un bon raig d'oli d'oliva. Cinc minutets ben suaus (crec que no paga la pena cuinar la paella amb foc fort, pero això opto per l'arrós bomba, que és més versàtil), i hi afegim la carn. El tema és que la carn deixi el greix per a què tota la paella agafi el gust. Quan per fora ja no es vegi crua (no cal fer-la del tot) hi afegeixo l'all, pebre, julivert i el pebrot vermell. Li dones un parell de voltes i hi afegeixes la tomaca triturada (o l'equivalent amb tomaca Tomator). Corregim l'acidesa de la tomaca natural (si és la que has usat) amb un polsim de sucre, i tot seguit hi posem el dau de caldo de pollastre, que substituirà la sal. Ho deixem fer xup-xup cinc minutets. Ara ja hi posem l'arrós. Jo el deixo fent xup-xup una estoneta, en cru amb tot el sofregit, barrejant-lo bé, abans de posar l'aigua. Una tassa per la paella i dos tasses oer cada tassa d'arrós, és a dir, si has posat dos tasses d'arrós el cuinaràs amb cinc tasses d'aigua; si n'has posat tres d'arrós usaràs set d'aigua.
Quasi ho tenim. Jo ho cuino a foc baix, uns 20 minuts, fins que es consumeixi l'aigua. Tan aviat com comença fer xup-xup l'aigua hi afegeixo les verdures incorregeixo la sal (n'hi afegeixo si cal). Amb l'arrós bomba no cal patir si has d'afegir aigua, però si el foc és ben baix no caldrà. Un cop creguis que ja està, apaga el foc i deixa reposar la paella una estoneta abans de servir.