Hummus


Per fer l'hummus, la veritat és que faig servir, pel qua fa  les proporcions, la antiga tècnica de l''ojímetro'. La recepta original que uso, la d'Anud Abbassi de 'Canal Cocina', parla de 2 tasses de cigrons secs, però sempre ens veiem condicionats a la quantitat de cigrons cuits de la que disposem. Jo personalment prefereixo fer-ho a ull, evitant en mesura del possible, els cigrons cuits de pot. És millor usar-los cuits i secs i, si volem millorar la textura, fer-ho amb aigua sense cap problema.

Ingredients:
- Cigrons
- All cru al gust
- Oli d'oliva
- Una cullerada més que generosa de tahini
- Suc d'una llimona
- Sal
- Comí en pols (opcional: només per decorar)
- Pebre vermell (només per decorar)
- Julivert (només per decorar)


Un cop tenim els ingredients, fer hummus és molt fàcil. Jo ho faig amb una bona picadora, i les quantitats depenen de la capacitat de la picadora, és clar.

Poso a picar els cigrons, l'all, un rajolí d'oli, el tahini, un bon raig de suc de llimona i la sal. Quan uso cigró cuit (sense el líquid babós del pot) acostuma a quedar molt sec. Aixó millora si hi afegim una mica d'aigua que li donarà la textura desitjada i l'aspecte de l'hummus. Es pot tastar i corregir al gust.

El que queda ja és emplatar. Li afegirem pebre vermell, comí, julivert, tres o quatre cigrons sencers i un bon rig d'oli. Tot per decorar. I au, a menjar! Es pot acompanyar amb pa de pita, pa normal, crudités o el que vulguis.